Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Környezetünk lakói
Környezetünk lakói : Alig 3200 tigris maradt a világon

Alig 3200 tigris maradt a világon

forrás: Greeninfo  2010.01.29. 19:16

Újabb aggasztó adatokkal szolgált a világ tigrispopulációjáról a Természetvédelmi Világalap (WWF), a szervezet szerint világszerte pusztán 3200 vadon élő példány maradt. A WWF azt megelőzően tette közzé legújabb jelentését, hogy a thaiföldi Hua Hin városában szerdától háromnapos konferencián vitatják meg a tigrisek megóvásához szükséges intézkedéseket. A tanácskozáson azok az ázsiai országok - köztük Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Thaiföld és Vietnam - képviseltetik magukat, ahol még élnek tigrisek. A szervezet szerint a Mekong vidékén mára alig 350 egyed maradt, pedig 1998-ban becslések szerint még 1200-an voltak.


Alig 3200 tigris maradt a világon

[2010. jan. 27. 9:9]

Újabb aggasztó adatokkal szolgált a világ tigrispopulációjáról a Természetvédelmi Világalap (WWF), a szervezet szerint világszerte pusztán 3200 vadon élő példány maradt.

 

A WWF azt megelőzően tette közzé legújabb jelentését, hogy a thaiföldi Hua Hin városában szerdától háromnapos konferencián vitatják meg a tigrisek megóvásához szükséges intézkedéseket. A tanácskozáson azok az ázsiai országok - köztük Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Thaiföld és Vietnam - képviseltetik magukat, ahol még élnek tigrisek. A szervezet szerint a Mekong vidékén mára alig 350 egyed maradt, pedig 1998-ban becslések szerint még 1200-an voltak.

  A WWF arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagyjából egy évtizeddel korábban becsült öt-hétezerről mára 3200-ra csökkent a világon még vadon élő tigrisek száma. "Határozott cselekvésre van szükség, hogy biztos legyen, a faj nem éri el azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút" - utalt a kihalástól fenyegetett ragadozó helyzetére Nick Cox, a WWF Mekong vidékén élő tigrisekért felelős programjának koordinátora. Cox szerint Vietnamban, Laoszban és Kambodzsában 2022-re, ami a kínai horoszkóp szerint 2010 után ismét a tigris éve lesz, eltűnhetnek a csíkos nagymacskák.

A WWF emlékeztetett arra is, hogy a világ tigrispopulációja a nyolcvanas években még 20 ezer, egy évszázada pedig még 100 ezer körül volt. Ez pedig arra utal, hogy az orvvadászok és az állatok élőhelyének elpusztítása a tigrisek vesztét okozza.

A szervezet szerint még lehetséges megmenteni az állatokat, elsősorban a Mekong vidékén kialakított védett területek révén. Ez az 540 ezer négyzetkilométeres terület különösen alkalmas arra, hogy növeljék a populációt, ehhez azonban az ottani országok összefogására van szükség.

Szeptemberben első alkalommal nemzetközi tigriskonferenciát rendeznek. A tanácskozásra Oroszországban kerül sor, a tigrisekért rajongó Vlagyimir Putyin orosz kormányfő elnöklésével.

Forrás: Greenfo / MTI

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás