Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napjaink
Napjaink : AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP

AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP

SZRTI - Audie  2010.09.21. 11:25

Mivel gyermekeink a legtudatlanabbak e téren, s egyúttal a legkiforratlanabbak még, ezért ők a legvédtelenebbek is egyúttal. Nem véletlen tehát, hogy a potenciális áldozatok zömét ebben a korban ejtik csapdába. Épp ezért véleményünk szerint, aki kiskorúnak ad el, vagy szoktat rá drogra, annak a legsúlyosabb büntetést, akár halálbüntetést kell kiszabni. No persze arról se felejtkezzünk el, hogy aki már egyszer függővé vált, az függőségének arányában egyre inkább rávehető BÁRMIRE! Még fizikai vagy lelki kényszert sem kell vele szemben alkalmazni. Elég csak a következő adag reményét megcsillantani számára. S ez beláthatatlan következmény! Óriási a felelősségünk! ... S mivel tudjuk, hogy a drogok (alkohol, kábítószer, gyógyszer, stb, mint tudatmódosító szerek ) a legmegfelelőbbek egy társadalom lebontására, életerejének lerombolására, védekező képességének megszüntetésére. ... Elmondhatjuk, tehát hogy a függőség a legalkalmasabb a hódítás után megmaradt túlélők maximálisan engedelmessé tételére.


 

 
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP
 
Drogháború  Magyarországon 1.
 
 
A drog bizonyos elterjedését és megszüntethetőségét tekintve  hasonlatos az alkoholhoz, vagy “legősibb mesterséghez”.
Ahogy fizetett szexuális szolgáltatók, (prostituáltak) vagy az alkohol mindig is jelen voltak a történelmünk során, úgy a különböző hallucinogénok, drogok is régóta kísérik életünket.
 
Csak épp mai világunkban, már ezek is “műanyagok”,  azaz szintetikus úton előállított szerek lettek.  Az egészségre mért romboló hatásuk, máig sem teljesen ismert. Némelyikük esetében a függőség akár már egyetlen alkalom után is kialakulhat.
 
 
Azonban jó néhány, s a videóban szereplő szintetikus tudatmódosító szer hosszútávú hatásairól a szervezetben, szinte alig-alig lehet tudni valamit. S e tudás birtokában is jobbára csak a kifejezetten a függőséggel vagy toxikológiával foglalkozó szakemberek egy része van.
 
Azt persze mindenki tudja, hogy a drogfogyasztás káros!
Akár az alkoholizmus, noha rövid- és hosszútávú hatásuk nem egyforma, azonban romboló hatásuk mind a szervezetre, mind a közösségre szinte felmérhetetlenül kártékony.
   
 
De persze igen jó üzlet is egyben!  
 
Bár e tekintetben a dohány is hatalmas profitot termel nemcsak az előállítóinak, hanem az államnak is! Amíg ez utóbbi legális, ezért  az állam is jó nagyot “kaszál” belőle, különböző adók formájában, addig a kábító- és tudatmódosító szerek óriási bevételéből, leginkább az illegális előállítok és terjesztő hálózatuk keres a legtöbbet.
 
Noha egyéb csatornákon azért ebből a pénzből jut másoknak is, (akár az állami szektor résztvevőinek is, s nem is feltétlenül legálisan),  akik e szervezeteket segítik, tevőlegesen vagy hallgatólagosan.
 

Sőt legálisan magának az államnak is – pl. gyógyszerek, stb. esetében – szintén adó formájában.

Azonban azt bizton feltételezhetjük, hogy míg különféle tudatmódosító -, hallucinogén -, alkohol -, dohány - termékek hatalmas nyereségének legfőbb tulajdonosai csak a hasznot élvezik, addig a legnagyobb áldozatot és költséget, melyet ezen szerek egészség – és közösség károsító hatása elleni védekezésre kell fordítani,  mégis az állam, pontosabban, az állam adófizető polgárainak nyakába zúdították.
     
Ennyit most az anyagiakról, az “üzletről”, mely igen közeli kapcsolatban áll a bűnözéssel, méghozzá ennek szervezett formájával, a maffia bűnözéssel. És mint tudjuk ez nemcsak az illegális szektorban van jelen.
 
Ami azonban a legfájóbb és legkártékonyabb e témában, az az, hogy a függőségbe kerülők túlnyomó többsége gyermek. Gyermekként kerül kapcsolatba e szerekkel, és valójában még mindig zavaros és részleges, vagy épp megtévesztő  információi vannak arról, hogy micsoda veszélynek teszik ki magukat.
 
Ez pedig annál is aggasztóbb, mert a bevezetés szakaszában, még lappangó a dolog, azonban mire segítséget nyújtani tudó és akaró szülők vagy a környezet tudomást szerez róla, addigra többnyire már függővé is vált a serdülő fiatal.
 
Amit pedig hazánkban, - valljuk be – az eléggé összehangolatlanul, szervezetlenül meglévő védekezési mechanizmusok nyújtani tudnak, az bizony elégtelen. Épp ezért nem is gátolja komolyan e szerek elterjedését.
 
Ráadásul az ezen törekvések nem túl erős hatásait lebontják és semlegesítik az olyan kezdeményezések, “felvilágosító előadások”, melyek a könnyű drogok legalizálását célozzák, illetve azok hatásait bagatelizálják.
Ebben pedig olyan szervezetek is szerepet játszanak, melyek gyakorta élvezik nemcsak a legalitást, (véleményünk szerint) henem az anyagi támogatást is.
A médiák “erkölcs lazító” - de nevezhetjük inkább erkölcs romboló -  hatású  szenny áradatának köszönhetően, a bűn,  már nem is annyira tűnik bűnnek a szegényes lelkületű, vagy beszűkült tudatú média fogyasztó számára,  a rossz pedig inkább egy fajta jónak a bemutatott változatává züllött.
Akinek eltűntek a skrupulusai, (aggály, ami visszatart egy cselekvéstől) azoknak egészséges erkölcse nem szólaltatja meg azonnal, azt a bizonyos vészcsengőt, ezért az ilyen ember, igen könnyen áldozatul esik.
 
A lejtőn pedig nehéz megállni, minél gyorsabban halad rajta lefelé a szerencsétlen, annál nehezebb a megállás, és annál keservesebb, és gyötrelmesebb, vagy akár lehetetlen a visszaút!
 
Mivel gyermekeink a legtudatlanabbak e téren, s egyúttal a legkiforratlanabbak még, ezért ők a legvédtelenebbek is egyúttal. Nem véletlen tehát, hogy a potenciális áldozatok zömét ebben a korban ejtik csapdába. 
Épp ezért véleményünk szerint, aki kiskorúnak ad el, vagy szoktat rá drogra, annak a legsúlyosabb büntetést, akár halálbüntetést kell kiszabni.
 
No persze arról se felejtkezzünk el, hogy aki már egyszer függővé vált, az függőségének arányában egyre inkább rávehető BÁRMIRE! Még fizikai vagy lelki kényszert sem kell vele szemben alkalmazni. Elég csak a következő adag reményét megcsillantani számára. S ez beláthatatlan következmény!
Ezért óriási a felelősségünk!
 
A szülők, az egyházak, az iskolák, a helyi közösségek felelőssége, de a társadalomé sem kisebb! Az állam, vagyis a kormányzat és a közhivatalok semmiképpen sem vonhatják ki magukat ebből.
 
De ezzel az összetett küzdelemmel más írásban foglalkozunk még. Mert ez rendkívül szerteágazó társadalmi-  és egyéni probléma is. Melyre a válaszoknak is a társadalomból és az egyénből kell fakadnia.
 
S mivel tudjuk, hogy a drogok (alkohol, kábítószer, gyógyszer, stb, mint tudatmódosító szerek ) a legmegfelelőbbek egy társadalom lebontására, életerejének lerombolására, védekező képességének megszüntetésére.
Gondoljunk csak az indián törzsek védekező képességének  tüzes vízzel való legyengítésére, vagy a 60-as évek végének a Fekete Párducok afro-amerikai ellenállási mozgalmának droggal való felszámolására. (Nevezetesen a CIA titokban elterjesztette a nehéz drogokat a gettókban.)
 
Elmondhatjuk,  tehát hogy a függőség a legalkalmasabb a hódítás után megmaradt túlélők maximálisan engedelmessé tételére.
 
Audie

 

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás