Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napjaink
Napjaink : A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS!

A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS!

SZRTI - Audie  2010.11.20. 10:17

NAGYBAN, azaz az állami-, ipari- és bolygó méretű önzés már egészen más kérdés! A visszafordítás, ha épp nem lehetetlen, mindenképpen olyan bolygó-, országos - és ipari méretű összefogást igényel, mely úgy tűnik lehetetlen. Ez pedig csak egyet eredményezhet a PUSZTULÁST! (A pénz világában ugyanez az önzés okozza, nemzetek eladósodását, háborúikat, és állampolgáraik halálát, egészségének lerombolását végső soron ember milliók kiirtását!)Ennek a hatalmas önzésnek egy szeletéről , az ipari gyártással járó környezetrombolásról szól az alábbi film. Mely egyértelműen kimondja, hogy a FŐ FELELŐSÖK A MULTIK és a KORMÁNYOK. Ami megoldást jelenthet az pedig nem más mint a hatalom, az irányítás átvétele a károk okozói felett. Rehabilitációs és környezetbarát technológiák felhasználásával, talán menthető, ami még megmaradt.


 

Mezőgazdasági célra felégetett dzsungel (dél Mexikó)

A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS!
 
 
A REND mely Földön a természet körforgása, olyan folyamat, mely fenntartható, normális  életet biztosít minden benne élő számára.
 
Ám ebbe a körforgásba az ember mindig beleavatkozik. Ez önzés! Az önzés, amíg egy határt nem lép át addig nem veszélyesen ártalmas másokra és a környezetre.
 
A normálison túli önzés az, ami rombol. A mikor átlépi a normális határt, korlátolt és felelőtlen viselkedésben nyilvánul meg.  Ez kicsiben és nagyban egyaránt bűn!
 
Ha csak KICSIBEN nézzük, akkor ez a viselkedés csak saját  magunknak és közvetlen környezetünknek ártalmas. Megmérgezi kapcsolatainkat, viszonyainkat, környezetünket. Közvetlen környezetünkben  és kapcsolatainkban okozott kár azonban viszonylag könnyen, bár sok odafigyeléssel, tudatossággal gondoskodással és helyreállítással visszafordítható és egyensúlyba hozható.
NAGYBAN, azaz az állami-, ipari- és bolygó méretű önzés már egészen más kérdés! A visszafordítás, ha épp nem lehetetlen, mindenképpen olyan bolygó-, országos - és ipari méretű összefogást igényel, mely úgy tűnik lehetetlen. Ez pedig csak egyet eredményezhet a PUSZTULÁST!  (A pénz világában ugyanez az önzés okozza, nemzetek eladósodását, háborúikat, és állampolgáraik halálát, egészségének lerombolását végső  soron ember milliók kiirtását!)
Ennek a hatalmas önzésnek egy szeletéről , az ipari gyártással járó környezetrombolásról szól az alábbi film. Mely egyértelműen kimondja, hogy a FŐ FELELŐSÖK A MULTIK és a KORMÁNYOK.
 
Ami megoldást jelenthet az pedig nem más mint a hatalom, az irányítás átvétele a károk okozói felett.
Rehabilitációs és környezetbarát technológiák felhasználásával, talán menthető, ami még megmaradt.
 
Ha azonnal megszüntetnénk ezeket a környezetkárosító tevékenységeket, még akkor is a folyamatok és a természetrombolások okozta sérülések és károk egy része visszafordíthatatlan marad,  sajnos a tudományos világ  is elég borúlátó ennek megítélésben.
 
Vagyis, ha magunk és a fenti felelősök mindent megtesznek is  (bár nem önként!) hogy megállítsák ezt a hatalmas rombolást, és a károkozások helyreállítására szentelnének ugyanakkora pénzeket, még ebben az esetben is Isten segítségére és a természet öngyógyító rendjére kell bíznunk magunkat. Tudomásul véve azt, hogy ez a regeneráció sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint mint maga a rombolás.
 
S valljuk be, e téren nem számíthatunk gyors eredményre, ami pedig azt jelenti, hogy leromlásunk, még hosszú évtizedeik folytatódni fog így is, a lassulás sokáig fog tartani, és a megújulás sem lesz gyors.
Ám ez csak abban az esetbe lenne így, ha már most abbahagynák e világméretű károkozást.  Ami pedig önként nem fog bekövetkezni, csak ha kikényszerítjük! Az embermilliók egy jó része azonban nem is látja ezt, és a rombolásokról is csak homályos információkkal rendelkezik.
 
Ezért ezzel egyidejűleg fokozni kell a károkozások és következményeik felderítését, mértékének vizsgálatát, mérését továbbá a felvilágosító- és ismeretterjesztő információk továbbítását! Mert ezt a hatalomátvételt, és a kikényszerítést, csak tudatos és felelősséget érző és vállaló közösségek tudják keresztülvinni. S minél többen vagyunk, annál nagyobb kényszerítő erőt képviselünk.
 
Tehát a cél a tudatosság, öntudatosság, érdekképviselet, és az összefogás, a közös AKARAT, mert ez a siker, azaz túlélésünk, élhető életünk egyetlen záloga! S mint tudjuk az akarat hegyeket mozgat.

Audie

 

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás