Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok
Hírek - kommentárok : A FÖLD NAPJA(?)

A FÖLD NAPJA(?)

Audie  2010.04.23. 12:22

Azonban a legtöbb kárt okozó szennyezés ellen pont azok nem tesznek, akik elsősorban felelnek azért, hogy idestova egy szeméttelepen élünk, mely a legkülönfélébb károsító és veszélyes anyagokkal van teli mocskolva. ... Az ilyen fajta “balesetek” mindennaposak, a tenger szennyezése, és kizsigerelése mindennapos tevékenysége némely óriás cégnek és kormánynak, akár csak a termőföld, a folyók, a növény- és állatvilág tönkretétele. Ezek ellen a nem épp ellenérdekelt kormányok, nevetséges összegű pénzbírsággal, és rövid ideig tartó, könnyen kijátszható tiltásokkal “védekeznek”. Azért hogy az izgágább természetvédőknek, és a naiv polgároknak kiszúrják a szemét. Pont úgy, ahogy minden más témában is ezt teszik. Hazugság, fél- és hamis információk, és a fogyasztás fenntartása. Vagyis, akik igazán tehetnének ellene (kormányok, politikusok, hazug lefizetett tudósok, nemzetközi óriási cégek, bankok), mert kezükben van az ehhez szükséges eszközök mindegyike, pont ők azok nem tesznek semmi hatékony dolgot, de álságos módon odavetik a polgáraiknak: támogatlak, egyetértek, és vetnek némi alamizsnát is.


 
A FÖLD NAPJA(?)
 
Vajon hányan tudnak manapság erről? Sokan, nagyon sokan. De nem elegen.
Magyarországon 1990 óta rendezik meg.
 
Denis Hayes egy másként gondolkodó amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított el a Föld védelmében. (Azóta az alternatív energiaforrások világhírű kutatója és szakértője lett.) Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne.
 
A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
 
1989-ben Kaliforniában a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása a következő jelentős esemény, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját az egész világon. Több mint 125 ország polgárai, civil szervezetei kapcsolódtak be a programba.
De vajon hány kormány és környezetszennyező multihoz jutott el? Vagy ha el is jutott, hányan veszik komolyan, és kezelik az üzletnél is fontosabb prioritásként?
  
Noha a hétköznapi emberek is tehetnek azért, hogy megóvják a földet, hogy ne szennyezzék a környezetüket.
Azonban a legtöbb kárt okozó szennyezés ellen pont azok nem tesznek, akik elsősorban felelnek azért, hogy idestova egy szeméttelepen élünk, mely a legkülönfélébb károsító és veszélyes anyagokkal van teli mocskolva.
 
Itthon, a legszennyezőbb cégek között van a Borsodchem, a Vértesi erőmű, a legfertőzöttebb megyék pedig BAZ, Az összkibocsátási mutató alapján a Vértesi, a Mátrai és a Dunamenti Erőmű, valamint a Borsodchem számít a legnagyobb kibocsátónak. A legtöbb telephely Budapest X. kerületében (5), Debrecenben, Tiszaújvárosban és Balatonfűzfőn (4-4) található. A megyék "rangsorát" Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém vezeti.

   

Az EPER - European Pollutant Emission Register
A Környezetvédelmi biztos Margot Wallström mondta ( 2004.02.23) Szükséges bevezetni a nyilvántartást,  mert  az embereknek ismerniük kell , hogy milyen  szennyezés van a környezetben, mivel közvetlenül érinti az egészségügyi és az életminőséget. Hozzátette, hogy a nyilvántartás használatával, a polgárok nyomást gyakorolhatnak a kormányra és az iparra - lényeges a nyilvánosság részvétele a környezet védelmében.
Az EPER adatokat tartalmaz az és szolgáltat, amelyek meghaladják meghatározott kibocsátási határértékeket.  Ilyen adatok például a levegőt és a vizeket szennyező anyagokról, melyek meghaladják azt az egészségügyi értéket, melyek károsíthatják az embereket és a környezetet, beleértve az arzén, az ólom, a higany, nitrogén-, foszfor-, ásványi anyagok, fémek, gyógyszerek, a cement és az üveg, azbeszt valamint az ipari ágazatok részei, melyek közé tartozik a sertés-és baromfiágazat,  és a hulladék ártalmatlanítása.

De vajon hányan ismerik az EPER adatbázisát, egyáltalán hallottak-e róla?

 

 
 
Következő kérdés, hogy akkor mi szükség erre a nemzetközi napra? A szükséges (és nem a félrevezető és az elbagatelizáló) információk nélkül az ég világon semmi haszna, csak üres kifejezés.
Arra jó még esetleg, hogy ezen a napon, a magán emberek nagy buzgalommal gyűjtsék össze a szemetet a környezetükben. És nem több ennél, legfeljebb imitt-amott még levetítenek egy-egy környezetvédelemről szóló propaganda filmet.
 
A Föld napja egy nagy mutatvány, mely mögött kiüresedett szlogenek vannak.
 
Íme egy  példa (csak egyetlen témában) a tegnapi hírek közül:
1. Elsüllyedt az olajfúró torony a Mexikói-öbölben 2010. 04. 22.,
A tengerbe süllyedt csütörtökön az az olajkitermelő platform, amelyen két nappal korábban nagy erejű robbanás történt, 11 munkást továbbra is eltűntként tartanak nyilván - közölte az amerikai parti őrség. A BBC szerint a mentőcsapatok abban bíznak, hogy a keresett emberek mentőcsónakokban vannak. Mint a mentőcsapat egyik vezetője elmondta, nem tervezik, hogy belátható időn belül leállítanák a keresést. A kimenekített munkásokat Amerikába szállították. A platform a keddi robbanás óta lángokban állt. Hajók erős vízsugarakkal próbálták megfékezni a lángokat és megakadályozni, hogy a fúrótorony elsüllyedjen.
 
Az ilyen fajta “balesetek” mindennaposak, a tenger szennyezése, és kizsigerelése mindennapos tevékenysége némely óriás cégnek és kormánynak, akár csak a termőföld, a folyók, a növény- és állatvilág tönkretétele.
Ezek ellen a nem épp ellenérdekelt kormányok, nevetséges összegű pénzbírsággal és rövid ideig tartó, könnyen kijátszható tiltásokkal “védekeznek”. Azért, hogy az izgágább természetvédőknek és a naiv polgároknak kiszúrják a szemét. Pont úgy, ahogy minden más témában is ezt teszik. Hazugság, fél- és hamis információk, és a fogyasztás fenntartása.
 

 

 

Hát ez a Föld napja, és a többi nemzetközivé tett, és mára kiüresedett, hazug hangzatos nap.
Persze a cion média hangos és elhallgató félrevezető támogatásával.
Csoda-e, ha egyre kevesebben veszik komolyan.
Akik viszont komolyan veszik, azok mindennapjukban igyekeznek a környezettel harmóniában élni, és óvni védeni, nemzetközi lobbi nap nélkül is.
 
Audie Rácz Era

 

 

Vagyis, akik igazán tehetnének ellene, (kormányok, politikusok, hazug lefizetett tudósok, nemzetközi óriási cégek, bankok) mert kezükben van az ehhez szükséges eszközök mindegyike, pont ők azok akik nem tesznek semmi hatékony dolgot, de álságos módon odavetik a polgáraiknak: támogatlak, egyetértek, és vetnek némi alamizsnát is.

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás