Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok
Hírek - kommentárok : Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai

Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai

SZM  2011.01.19. 16:45

A média beszámolt arról, hogy állatkínzó betörők garázdálkodnak a XXII. kerületben. A „színesfém tolvajok” a betörést 2-3 nappal megelőzően fagyálló folyadékkal mérgezték meg a házőrző kutyákat. Pár nap múlva, miután a kutyus elpusztul, kifosztják a házakat. ... Felmerül a kérdés, van-e védekezés az ilyen szándékos mérgezés ellen? Van. Azonban ez sem nyújt teljes biztonságot. Természetesen az élelem-megtagadás segíthet elkerülni az ilyen tragédiákat. Azonban a legtöbb gazdi nem tartja szükségesnek, tán eszébe sem jut, hogy kutyája elsajátítsa ezt az ismeretet, és készséget, és ha a kutyatulajdonos mégis tesz ez irányban lépéseket, arra már nem igen fordít gondot, a megszerzett tudást kutyájában rögzítse, illetve gyakorolja. Az élelem megtagadásnak különféle módjait lehet kombinálni is. Ez azonban a gazditól, a kezdeti lelkesedésen túl, elszánt és következetes nevelést, no és persze rendszeres emlékeztető gyakorlást is követel.


 

Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai
 
A média beszámolt arról, hogy állatkínzó betörők garázdálkodnak a XXII. kerületben. A „színesfém tolvajok” a betörést 2-3 nappal megelőzően fagyálló folyadékkal mérgezték meg a házőrző kutyákat. Pár nap múlva, miután a kutyus elpusztul, kifosztják a házakat.
December közepe óta Budapest XXII. kerületében tizenegy hasonló eset történt, a gazdák féltik a kutyáikat.
A környéken nem ez az egyetlen eset, a szomszéd utcában is fagyállót itattak egy kutyával. A rendőrök kihallgatták az egyik kutyatulajdonost, az ő kutyáját is megölték, majd pár nappal később betörtek hozzá.

Mivel a fagyálló folyadék rendkívül édes, a kutyák azt önmagában is megisszák, de arra is volt példa, hogy fagyállóba áztatott hússal vagy táppal mérgezték meg az ebeket. A fagyálló súlyos veseelégtelenséget okoz, az állatoknak akkor van esélyük a túlélésre, ha gazdájuk azonnal orvoshoz viszi őket.
 
Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) XXII. kerületi polgármester az MTI-nek kedden elmondta: nemcsak családi házakról szerelték le, hanem egy templomról is ellopták a réz ereszcsatornákat. Hozzátette: nemrégiben a rendőrség egy átvevő telepen nagyobb mennyiségben talált olyan ereszcsatornákat, amelyek a kerületből tűntek el. A polgármester több odafigyelést kért az emberektől, és úgy vélte, az jelentene igazi megoldást, ha a színesfém-felvásárlás állami monopóliummá válna.
A rendőrség lopás és állatkínzás gyanúja miatt nyomoz.
 
Az első esetet követő egy órán belül információgyűjtés során a XXII. kerületi rendőrök elfogtak, majd előállítottak egy hajléktalan férfit, aki ez idáig ismeretlen társaival megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A XXII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja az esetek közötti összefüggéseket is.
 
Hazánkban 1998 óta tiltja törvény az állatkínzást, amely 2004 májusától bűncselekménynek minősül és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.
Egy erdélyi kopó volt az egyetlen kutya, amelyik túlélte a mérgezést. Az orvos rögtön tudta, hogy fagyállót ivott, laborlelete ezt egyből kimutatta. Mivel erős állatról van szó, lehet, hogy túléli a történteket, de nem biztos. Az állatot december közepén mérgezték meg.
 
Felmerül a kérdés, van-e védekezés az ilyen szándékos mérgezés ellen? Van. Azonban ez sem nyújt teljes biztonságot.
Természetesen az élelem-megtagadás segíthet elkerülni az ilyen tragédiákat. Azonban a legtöbb gazdi nem tartja szükségesnek, tán eszébe sem jut, hogy kutyája elsajátítsa ezt az ismeretet, és készséget, és ha a kutyatulajdonos mégis tesz ez irányban lépéseket, arra már nem igen fordít gondot, a megszerzett tudást kutyájában rögzítse, illetve gyakorolja.
Az élelem megtagadásnak különféle módjait lehet kombinálni is. Ez azonban a gazditól, a kezdeti lelkesedésen túl, elszánt és következetes nevelést, no és persze rendszeres emlékeztető gyakorlást is követel.
 

Sokan azt hiszik, hogy elegendő, ha szeretik a kutyájukat. Azonban nem biztos, hogy jó, jókor, és hasznosan szeretik kedvencüket. S hogy ez mennyire így van, az nemcsak a sok neveletlen kutyus, de az ilyen szomorú tragédiák is bizonyítják.

Tehát nemcsak magunkra és egymásra, hanem a családhoz tartozó kedvenceinkre is jobban kell odafigyelnünk.

 
 
2011.01.19.
SZM

 

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás