Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok
Hírek - kommentárok : Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án

Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án

SZ.M.  2011.02.28. 00:46

Február 20-án rendezte a MEOE Hungarian Cennel Club Champion of Champions címmel a Bébi, Kölyök és Veterán kutyakiállítását. A fajta győztesek felvonultak a fajtacsoport kiválasztásra, hogy közülük kerüljenek kiválasztásra a bajnokok bajnokai. A rendhagyó programban a bébi Best in Show-t, és a kölyök Best in Show-t követően kiválasztották a legszebb veterán kutyát valamint a magyar fajták közül is kiválasztásra került a legszebb. A kiállításra egyetlen komondor is érkezett. Azonban, mint a gazdáktól megtudtuk, csak megmutatni kívánták a kutyust, hogy legalább bemutatható legyen ez a fajta is, a versenyben nem indították, mert azt összeférhetetlennek érezték, mivel a tulajdonos és a MEOE egyik magas rangú tisztségviselője között rokoni kapcsolat van.


 

Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án
 
 
Február 20-án rendezte a MEOE Hungarian Cennel Club Champion of Champions címmel a Bébi, Kölyök és Veterán kutyakiállítását.
A fajta győztesek felvonultak a fajtacsoport kiválasztásra, hogy közülük kerüljenek kiválasztásra a bajnokok bajnokai.
 
A fiatal felvezetők nyerteseit szólították elsőként, ezt követően bemutatták a küllem bírókat, akik a Best in show legjobbjait választották ki.
A Champion kiállítás vezetőbírója Dr. Jakkel Tamás volt, akinek munkáját három küllembíró: Kardos Vilmos, Czeglédi Attila és Erdős László is segítette. a Best in Show folyamán.
 
A rendhagyó programban a bébi Best in Show-t, és a kölyök Best in Show-t követően kiválasztották a legszebb veterán kutyát valamint a magyar fajták közül is kiválasztásra került a legszebb.
 
E négy versenyszám után következett Champion kiállítás Best in Show-ja. Elsőként a már kiválasztott 24 legszebb kutyus párba sorolására került sor, ahol a párok közül választották ki, hogy melyikük jut tovább a következő fordulóba.
Majd így csökkent tovább a létszám 12-ről 6-ra végül 3-ra. Az utolsó három kutyus közül, a segítő küllembírók egyéni szavazatának összesítése alapján döntötték el a végső sorrendet.
 
A bébi kutyusok közül Kardos Vilmos választotta ki a három legszebbet. Egy amerikai akitát, collit, és egy csaucsaut.
A kölyök verseny küllem bírája Czeglédi Attila volt. Itt a győztesek egy ír farkas, egy magyar agár, és egy amerikai staffordshire terrier lettek.
 
A magyar agárról tudni kell, hogy jelenleg a legveszélyeztetettebb magyar kutyafajta. Az éves születések száma nem érte el a 100-at sem a 2010-es adatok szerint.
 
Ezt követően a veterán kutyusok következtek, itt a küllembírálatot Erdős László végezte.
A győztesek sorrendben egy briárd, cseh farkaskutya, és egy magyar agár voltak.
 
A magyar fajták nyertesei egy pumi, egy rövid szőrű magyar vizsla és egy magyar agár voltak.
 
 
Végül a bajnokok bajnoka verseny első három helyezettje egy angol cocker spániel szuka, (T.: Dr. Jakkle Tamás t.: Nagyné Bauman Anita), yorkshire terrier szuka, (T.: Radvánszky Katalin, t.: Záhonyi-Ábel Dorottya),  újfoundlandi kan, T.: Krockovci Sona a Vladislav, t.: Krockovci Sona (SK).
A kiállításra egyetlen komondor is érkezett. Azonban, mint a gazdáktól megtudtuk, csak megmutatni kívánták a kutyust, hogy legalább bemutatható legyen ez a fajta is, a versenyben nem indították, mert azt összeférhetetlennek érezték, mivel a tulajdonos és a MEOE egyik magas rangú tisztségviselője között rokoni kapcsolat van.

FOTÓGALÉRIA itt tekinthető meg

 

2011.02.25.
SZ.M.


 

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás