Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok
Hírek - kommentárok : Harci kutyák, veszélyes „emberek”

Harci kutyák, veszélyes „emberek”

SZ.M.  2011.03.13. 22:43

Nos, ha már gyermekkorban állatkínzásra vetemedik valaki, joggal tarthatunk attól, hogy felnőtt korára is antiszociális érzéketlen „képződmény” marad, aki igen nagy sansszal előbb-utóbb a társadalom tagjaival és a törvénnyel is összeütközésbe fog kerülni újfent. Nem tudom, hogyan válnak ilyen lelketlenné gyerekek, abban azonban bizonyosak lehetünk, hogy nevelésük körül valami nagyon nincs rendjén. A szülők felelőssége mindenesetre nem kétséges. Első esetünkben sajnos az elkövetők kilétét még nem is gyanítják, de reménykedünk abban, hogy az ilyen veszélyes viselkedés nem marad büntetlenül. Azonban nem szabad megfelejtkeznünk arról, hogy a kutyák nem vérszomjas agresszorokként születnek, az „ember” az, aki ilyenné teszi őket!


 

Harci kutyák, veszélyes „emberek”
 
 
 Gyors egymásutánban két olyan esemény is történt, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Az állatkínzás egy fajtájáról van szó, még pedig a kutyaviadalról. Hazánkban ugyan az Állatvédelmi Törvény is tiltja az ilyen viadalok rendezését, azonban ez esetre is érvényes a mondás: pénz beszél, a kutya ugat
 
Jókora pénzösszegek cserélnek gazdát a fogadásokon. Elgondolkodtató ebben az, hogy miféle ferde hajlamú, lelketlen emberek azok, akik ilyen rendezvényekre járnak. És miféle „tenyésztők”, akik erre kondicionálják a kutyákat. hogy nem állatbarátok az egészen bizonyos.
 
A napokban találtak Pestlőrincen egy kutyust, melyen a sérüléseiből megállapíthatóan, harci kutyák „gyakoroltak”. A feltehetőleg a késsel ejtett sebeken túlmenően a harci kutyák által ejtett súlyos sérülések borították a szerencsétlen áldozat testét. A lábán pedig vélhetően szöges drót által okozott mély sérülést is találtak, mely miatt fennállt a veszély, hogy a lábát elveszíti. A vérző, végsőkig elgyötört kutyust az Illatos úti telep munkatársai vették védelmükbe, és részesíttették sürgős orvosi ellátásban. 
http://images.thesun.co.uk/picture/0,,2007180936,00.jpg
Ám nem csak Budapesten, hanem Komárom-Esztergom megyében, Ácson is történt egy hasonló eset, ahol szintén arra gyanakodnak, hogy a kikötözött védtelen kutyára harci ebeket uszítottak. Szerencsére ez a kutyus is életben maradt. Természetesen feljelentés mindkét esetben történt. Ez utóbbi esetben az eddigi nyomozás gyanúja szerint három fiatalkorú volt az elkövető.
 
Nos, ha már gyermekkorban állatkínzásra vetemedik valaki, joggal tarthatunk attól, hogy felnőtt korára is antiszociális érzéketlen „képződmény” marad, aki igen nagy sansszal előbb-utóbb a társadalom tagjaival és a törvénnyel is összeütközésbe fog kerülni újfent.
Nem tudom, hogyan válnak ilyen lelketlenné gyerekek, abban azonban bizonyosak lehetünk, hogy nevelésük körül valami nagyon nincs rendjén. A szülők felelőssége mindenesetre nem kétséges.
Első esetünkben sajnos az elkövetők kilétét még nem is gyanítják, de reménykedünk abban, hogy az ilyen veszélyes viselkedés nem marad büntetlenül.
Azonban nem szabad megfelejtkeznünk arról, hogy a kutyák nem vérszomjas agresszorokként születnek, az „ember” az, aki ilyenné teszi őket!
 
SZ. M.

 


 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás