Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok
Hírek - kommentárok : Kutyatámadás HÍR

Kutyatámadás HÍR

SZ.M.  2011.03.13. 23:01

Két kutyatámadás is történt a múlt héten, az egyik Február 27.-én Leányfalun, a másik 28.-án Rózsaszentmártonban. A rózsaszentmártoni eset áldozata egy 88 éves férfi volt, akit már lakása közelében feltehetőleg a szomszédjának szabadon lévő 3 nagytestű kutyája támadott meg. Az idős ember a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A leányfalui kutyatámadás más típusú eset volt. Itt egy 52 éves férfit ért támadás, aki az ebet sétáltatta. A média híradások szerint az eb, egyszerre hirtelen megvadult, és a férfi fejére támadt, szinte megskalpolva azt. Szerencsére ő nem halt meg.


Kutyatámadás


 
Két kutyatámadás is történt a múlt héten, az egyik Február 27.-én Leányfalun, a másik 28.-án Rózsaszentmártonban.
 
A rózsaszentmártoni eset áldozata egy 88 éves férfi volt, akit már lakása közelében feltehetőleg a szomszédjának szabadon lévő 3 nagytestű kutyája támadott meg. Az idős ember a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A támadó kutyák közül egyet a Hatvani Rendőrkapitányság kiérkező rendőrei kilőttek, egy másikat megsebesítettek. A harmadik kutya elmenekült, de felkutatása azonnal megkezdődött. 
 
A leányfalui kutyatámadás más típusú eset volt. Itt egy 52 éves férfit ért támadás, aki az ebet sétáltatta. A média híradások szerint az eb, egyszerre hirtelen megvadult, és a férfi fejére támadt, szinte megskalpolva azt. A kiérkező rendőrök az ebet ezúttal is lelőtték.
A sérültet a mentők kórházba szállították.
 
Az esettel kapcsolatban szerkesztőségünk az alábbi információt kapta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól március 3-án:
Az esemény vizsgálata még folyamatban van, az eset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. 
Ezen vizsgálat tárgyát képezi annak tisztázása is, hogy mi válthatta ki az eb támadását. A sértett kihallgatása a körülményekre vonatkozóan a sérülései miatt még nem volt lehetséges. A férfi jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.
 
A sértett az ebet már korábban is többször - a tulajdonos elmondása szerint kb. 15 alkalommal – vitte sétálni. Ehhez hasonló probléma a sétáltatások alakalmával soha nem merült fel.
Az állat – amely nem fajtatiszta, egy nagytestű, keverék eb - képzésben az eddigi információk szerint nem részesült.”
 
Kérdésünkre elmondták továbbá, hogy:
 

„Tájékoztatom továbbá, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közterületen szolgálatot teljesítő hivatásos állománya intézkedéstaktikai képzések és lőgyakorlatok alkalmával rendszeresen képzést kap arra vonatkozóan, hogy hogyan járjanak el és intézkedjenek egy hasonló jellegű támadás kapcsán.
 

 
Mivel az áldozat ismerte a kutyát, ezért azt feltételezzük, hogy támadást vagy a férfi valamilyen (re)akciója, vagy egy másik kutya jelenléte válthatta ki, esetleg a kettő együttesen. Feltehetőleg a férfi ismerte az eb általános viselkedését és reakcióit hiszen megfigyelhette azt már a korábbi alkalmakkor. Amennyiben a kutyust mégsem ismerte eléggé, vagy nem figyelte meg a viselkedését korábban, esetleg nem rendszeresen sétált vele, indokolt lett volna szájkosarat tenni rá.
 
Ez az eset megelőzhető lett volna a szájkosár használatával. A kutya pedig képzéssel, tanítással és rendszeres foglalkoztatással nevelhető a kívánatos és elvárható viselkedésre.
 
A kutyatámadások megelőzésével kapcsolatban még sok tennivalónk van, ezért még foglalkozunk a kérdéssel, más szempontokból nézve is.
Reméljük, hogy a sérült férfi mielőbb felépül, és az ügy tanulságait is sikerül megfogalmaznunk a vizsgálat lezárását követően.
 
A kép csak illusztráció!
 
Sz. M.
SzRTI

 

 

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás