Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

CACIB 2010. Miskolc

SZM  2011.01.19. 15:04

Egyrészt mert az évadnyitó eseményen a MEOE történetében először Miskolcon, ezen a kiállítási hétvégén került bevezetésre, hogy amennyiben a tulajdonos mindkét napra nevezte kutyáját növendék, nyílt (munkára kötelezett fajtáknál munkaosztályba), illetve champion osztályba, és a kutya mindkét nap CACIB várományt szerzett, akkor automatikusan kapta meg a Hungária Champion címet. ... Másrészt egy nem kívánatos (és szerencsére nem jellemző) esemény is történt. Ugyanis két férfi összeszólalkozása véres eseménybe torkollott.

''DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!''

Fort. A.  2010.08.16. 10:20

Mivel én vidéken lakom, hozzászoktam már, hogy vihar idején egyfajta menedékké válik a házam, s kertem. Nem a kutyákról, s cicákról beszélek, hanem a kertemben, s a környéken élő különféle apró vadállatokról. A süniről, a madarakról és a különféle rovarokról. A rovarok egyre másra menekülnek be a házba a nagy viharok idején, s biztos voltam benne, most is feltűnnek. Az imádkozó sáskákhoz már hozzászoktam, - azok is énhozzám, - ám az arasznyi rémült sáskához nem, - mint ahogy a morózus Dajkapókhoz sem. Az óriási sáska elbújt a függöny mögött, - legyen, majd kimegy, - ám a dajkapókkal nem akartam ilyen engedékeny lenni. Annál is inkább, mivel mérge elég komoly gondokat okoz marás esetén. Pár éve találkoztam ezzel a fajtával először. Egy vihar után ücsörgött a cigarettás dobozom tetején, - teljesen befedve azt. Színes potrohú gyönyörű állat volt és nagyon gyors, - de nem engedhettem meg, hogy az ágyam alá meneküljön. Elfogtam, és később szabadon engedtem. Hatalmas csáprágói csak úgy kaszáltak jobbra-balra. A mostani viharnál egy fiatalabb példány meneküld be a dajkapókok nemzetségéből, és a mosógép tetején akarta kivárni a vihar végét. Mikor közelítettem felé, elülső lábait fölemelve harci pózba állt, - na és én úgy döntöttem, - majd később beszélem meg ezt a dolgot vele. Aztán eltűnt, - érzékeltetvén, nem szereti az ember társaságát. Legközelebb a függönyön láttam, - s mikor a viharnak vége lett, - a függönyt libbent is ki az udvarra, - remélvén, hogy a pók benne van.

A FÖLD NAPJA(?)

Audie  2010.04.23. 12:22

Azonban a legtöbb kárt okozó szennyezés ellen pont azok nem tesznek, akik elsősorban felelnek azért, hogy idestova egy szeméttelepen élünk, mely a legkülönfélébb károsító és veszélyes anyagokkal van teli mocskolva. ... Az ilyen fajta “balesetek” mindennaposak, a tenger szennyezése, és kizsigerelése mindennapos tevékenysége némely óriás cégnek és kormánynak, akár csak a termőföld, a folyók, a növény- és állatvilág tönkretétele. Ezek ellen a nem épp ellenérdekelt kormányok, nevetséges összegű pénzbírsággal, és rövid ideig tartó, könnyen kijátszható tiltásokkal “védekeznek”. Azért hogy az izgágább természetvédőknek, és a naiv polgároknak kiszúrják a szemét. Pont úgy, ahogy minden más témában is ezt teszik. Hazugság, fél- és hamis információk, és a fogyasztás fenntartása. Vagyis, akik igazán tehetnének ellene (kormányok, politikusok, hazug lefizetett tudósok, nemzetközi óriási cégek, bankok), mert kezükben van az ehhez szükséges eszközök mindegyike, pont ők azok nem tesznek semmi hatékony dolgot, de álságos módon odavetik a polgáraiknak: támogatlak, egyetértek, és vetnek némi alamizsnát is.

Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán

Audie - Olvasói levelek  2010.04.20. 13:45

A multi áruházláncok raktáraiban, és olykor, magában az eladótérben is gyakori vendégek a patkányok... Nem felejtkezhetünk meg arról sem, hogy nem csak patkányok, hanem más rágcsálók is jelen vannak környezetünkben. S ezek a raktárak különösen alkalmasak számukra, hisz ezekben védett helyet találnak valamint a kiszóródott élelmiszerek biztosítják a kosztot is. De nem csak emlősök, hanem betévedt madarak például verebek, galambok is gyakran előfordulnak ott. Ezek ürüléke feltehetőleg szintén nem egészséges. ... Az áldozat egy vasárnap hajókirándulásra indult a barátaival és betett néhány dobozos üdítőt a hajó hűtőszekrényébe. Másnap, hétfőn kórházba kellett vinni és szerdán meghalt. A boncolás szerint a halál oka heveny leptospirosis volt.  A fertőzést akkor kapta, amikor a hajón pohár nélkül, közvetlenül a dobozból itta meg az üdítőt. A  konzervdobozokon patkányvizelet szennyezést és Leptospira kórokozót találtak a vizsgálat során. Az áldozat ivás előtt valószínűleg nem tisztította meg a doboz felső részét, és így jutottak a szervezetébe a megszáradt patkányvizeletben jelenlévő halálos kórokozók.

Tetőtérbe fészkelték be magukat a lódarazsak Peröcsényben

forrás: Lánglovagok  2008.09.18. 20:34

A település északkeleti részén, a pincesoron egy hétvégi háznál kellett beavatkozni. Társas életű állat, melynek rovarállamai tavasztól késő őszig aktívak. A közös munkával felépült kaptárak télire kiürülnek, a dolgozók és herék elpusztulnak, és csak a megtermékenyített nőstények telelnek át, hogy a következő évben királynőként uralkodhassanak saját utódaik felett. Az új lódarázsgeneráció, mely már készen áll a minimálisra csökkentett anyagcseréjű királynőkben, a következő évben ismét az alapoktól kezdi felépíteni az új kolóniát.

Betiltott rovarirtószerek

forrás: Tudatos Vásárló  2008.09.18. 19:39

Nem csak a kártevőket, de minket is megmérgeznek: veszélyes rovarirtószereket vontak ki a forgalomból. Otthonunkban lehetőség szerint csökkentsük minimálisra vagy mellőzük a rovarirtó szerek ésszerűtlen felhasználást, visszavont hatóanyagú, egészségre veszélyes rovarirtó szereket pedig egyáltalán ne használjunk. A természetes védekezési módok nem károsítják egészségünket, sokszor még pénztárcánkat is megkímélik: molyok ellen védekezhetünk levendulával, a legyek elleni küzdelem hatásos fegyvere a légycsapó, a szúnyogokat távol tartja az ablakokra szerelt szúnyogháló és a hangyákat elűzhetjük, ha az útjukat álljuk egy gerezd fokhagymával.

Május elsejétől jelzik az erős UV-sugárzást

forrás: HírTV, FH  2008.05.05. 00:28
Május elsejétől az Országos Meteorológiai Szolgálat 24 órával előre jelzi, ha túl erőssé válik az UV–B-sugárzás az országban. A riasztás megjelenik az OMSZ és az ÁNTSZ honlapján, de a médiát is értesítik a határérték várható túllépéséről. Arról, hogy mi a teendő ilyenkor, a www.napsugarzas.hu-n, illetve a www.met.hu-n lehet tájékozódni. Az egyre erősödő UV-sugárzás miatt a hazai szakemberek idén változtattak az UV-indexek besorolásán. A 3-4,9 közötti érték mérsékelt, az 5-6,9 erős, a 7-7,9 nagyon erős UV-sugárzást jelent. A szakember szerint a magyarok még mindig nincsenek tisztában a napsugárzás veszélyeivel, és nem tudják, hogy minél többször ég le valaki gyermekként, annál nagyobb az esélye, hogy felnőttként bőrbetegség alakul ki nála. A kicsiket ezért sokkal inkább óvni kell a napfénytől, magasabb faktorszámú napolajat kell használniuk és a ruházatukra is jobban kell ügyelni - hangsúlyozta.

Újabb tapír látott napvilágot Szegeden

forrás: HírTV  2008.05.05. 00:23
Újabb tapír bébi született a Szegedi Vadasparkban. Tibor névre hallgat az ötödik tapír, amely az Európai Fajmegmentő Program keretében jött a világra. A faj a dél-amerikai esőerdők kipusztítása miatt kerültek a kihalás szélére. Jenny és Sámson az első tenyészpár hét évvel ezelőtt került a Szegedi Vadasparkba, ahol annyira jól érzik magukat, hogy 13 havonta újabb szaporulattal ajándékozzák meg gondozóikat. Az eddig született tapírcsikók mindegyike Magyarországon van: Nyíregyházán, Győrben és Debrecenben. Tibor sorsa kilenc hónap múlva dől el, akkor lehet ugyanis leválasztani a szüleitől - mondta Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark igazgatója. Éveken keresztül egész Európában csak szegeden szaporodtak a tapírok, nemrég azonban a budapesti állatkertbe is került egy tenyészpár.

Háromszor annyira veszélyesek az idei kullancsok

forrás:_HírTV  2008.05.04. 23:35
HIR: Közel háromszorosára nőtt az agyvelő-gyulladásos megbetegedések száma az elmúlt 2 évben hazánkban. A fertőzés kullancscsípéssel is terjed, amely ízületi és izomgyulladást, agyhártyagyulladást, de bénulást is okozhat. A felmelegedés miatt tízszer annyi vérszívó van az unióban is, mint néhány évvel ezelőtt. A vérszívók fele Lyme-kórral fertőzött. Az ilyen kullancsok csípése okozhat ízületi és izomgyulladást, agyhártyagyulladást, de bénulást is. A lappangási idő egy hónap, tünetként kokárda alakú bőrpír, hidegrázás, láz és hányingert észlelhetünk. Az agyvelő-gyulladásos megbetegedések száma Magyarországon három év alatt majdnem megháromszorozódott. KOMMENTÁR: Szerencsére létezik védőoltás is a kór megelőzésére - nem csak emberek számára, hanem már kutyáink számára is.

EGY MINDENKIÉRT, MINDENKI EGYÉRT AVAGY KIÁLLÁS A SAJTÓSZABADSÁGÉRT

Audie  2007.11.22. 21:02

Mintegy 100 kolléga gyűlt össze. Felvételeket hoztak melyek a tavaly őszi események során, a rendőrök által megvert újságírókat és fotósokat ábrázolták.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)