Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kutyás írások

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Drága „hobbi”

SZM  2011.01.24. 22:08

A kutyatenyésztés anyagi oldaláról olvastuk az alábbi adatokat az olcsokutya.uw.hu-n. Azért foglalkozunk mi is a témával, mert, szeretnénk eloszlatni azt a tévhitet, mely a kutyatenyésztésből való meggazdagodásról szól. ... Természetesen itt a valódi TENYÉSZTŐkről és nem a szaporítókról beszélünk. Annak, aki tenyésztésre adná a fejét, érdemes a fenti adatokat is megfontolnia. Meggyőződésünk szerint a jó tenyésztő nem zsigereli ki a kutyáját, kellő időt hagy a regenerálódásra, szükség esetén akár egy évet is kihagy. És fajtától függően, adott életkortól, már nem is tervez több almot, „nyugdíjba” helyezi a szukát.

OMÁR

Audie  2010.03.17. 19:52

Akkor látogattuk meg őt Tokajban először. Nézegettük a kölyköket, egyik aranyosabb kis gömböc volt mint a másik, csetlettek botlottak, hemperegve játszottak egymással, Mindegyiket megsimogattuk, játszottunk velük. Azonban akadt egy közülük, aki nem tágított mellőlem, mindig visszajött a lábamhoz, mindig játékot kezdeményezett. Szinte odafúrta magát a többieket félretolva. Őt felvettem, beszéltem hozzá, magamhoz öleltem. Szinte belefúrta a kis pofiját a nyakamba. Éreztem, tudtuk, hogy ő már választott, nem hagyva esélyt nekünk a választásra. Ő egyike volt azoknak, akiknek még nem volt gazdája. Így hát a kérdés, hogy kit válasszunk, eldőlt. Omár döntött helyettünk.Kiválasztattunk. Bizonyos, hogy kutyánk nem old meg tudományos kérdéseket, azonban okosságát, tanulékonyságát, és gyors döntési képességét elvitatni nem lehet. Ugyanakkor azt képességét sem, hogy, hogy lelkileg is kövesse szerettének érzelmeit, s ráhangolódva vigasztalja, vagy együtt örüljön vele, s ha kell kirángassa a szomorúságából, melankóliájából. Vagy akár betegségében is támasza legyen.  És ez teszi őt igazi társsá, baráttá amellett, hogy védelmezője marad míg csepp élet is pislákol benne.

Lesley és Shadow

Fort András  2007.10.19. 11:10
Azóta, hogy ez az interjú elkészült, Shadow már az örök vadászmezőkön jár. De hisszük, hogy majd egy napon a kutyamenyországban viszontlátják egymást! A Kenyérgyárnál láttam meg õket. A férfit tolószékben és mellette a hatalmas alaszkai malamut kutyát. Lassan közeledtek, a lehelletük apró felhõként gomolygott körülöttük

Az érintés hatalma

Fort András  2007.10.19. 11:05

Tehát szeretet megnyilvánulás, kommunikálás, gondoskodás, nyugtatás, bejelentkezés, kapcsolattartás és teremtés. És mint láthattuk, az ÉRINTÉSNEK ÓRIÁSI HATALMA VAN, hiszen enélkül keservessé válhat a kutyával való együttlétünk, majdhogynem lehetetlenné. Pedig sajnos léteznek olyan emberek, akik nem látják be ezt és szinte sohasem érintik, simogatják állataikat. Nem tudják mitől boldogtalanok.

Nemzetek és kutyáik III.

Fort András  2007.10.19. 10:47
Mindezek mellett az a véleményem, hogy az ősi magyar fajták nincsenek eléggé megbecsülve. De az mindenesetre tény, hogy sokkal kevesebbet foglalkozunk velük, mint az angolok, vagy a franciák és a németek a saját nemzeti fajtáikkal. Egy ázsiai amúgy is titokzatos az európaiak számára, és minél keletebbről származik, annál inkább. James Clavell szerint a japánoknak három szívük van: Egy az ajkukon, egy a keblükben, és egy pedig, nem tudni hol. - Nos, én talán tudom hol van ez a szív; a kutyáikban.

Nemzetek és kutyáik II.

Fort András  2007.10.19. 10:39
JELKÉPEK, TOTEMEK, ANTROPOMORFIZMUS Churchill szivarjáról persze még nem is beszéltünk. De, ha egy buldog szivarozna, minden bizonnyal úgy nézne ki, mint a jó öreg Winston. Egy ropogós Havannával a pofájában. És a szája sarkából pedig ezt mormogná: No surrender! - Nincs megadás!

Igazi lovagok II.

Fort András  2007.10.19. 10:26
Tisztesség, igazságérzet, de melyek ezek a Lovagi erények? Melyek ezek a "szociális gátlások" – Lorenz szavaival élve –, amelyeket gyűjtőszóval Becsületkódexnek hívhatunk?

Igazi lovagok I.

Fort András  2007.10.19. 10:22
Mottó: “Ha nincsenek elveid, nem vagy senki” (Charles De Gaulle) “ A kutyád bármikor kész életét áldozni érted. És te őérte?” (Konrad Lorenz)

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás