Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek - kommentárok

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Állatvédőrség

SZRTI - SZ. M.  2011.05.01. 20:00

Minden törvény annyit ér, amennyit betartanak, vagy betartatnak belőle! Ez a törvény momentán fabatkát sem ér, pusztába kiáltott szó! Ha mégis eljut egy-egy ügy a bíróságig, maguk a törvény emberei azok, akik nem szereznek érvényt neki. Pedig tapasztalhattuk épp elégszer, hogy aki képes az állatkínzására, az bizony egyéb aljasságoktól sem riad vissza! Miért is? Mert aki, képes arra, hogy öncélúan visszaéljen saját lehetőségével, kiszolgáltatottat, gyengét bántalmazzon, akár tettleg, akár mentálisan, az maga is egy erkölcsi hulladék, elferdült értékrenddel. Túl sok rossz eseményt láthatunk, hallhatunk akár szűkebb vagy tágabb környezetünkben is. Sokan próbálnak is változtatni, segíteni rajta, ám a szép szó, vagy puszta fenyegetés nem elegendő. A sok-sok állatmenhely és állatsegítő pedig olyan mindennapos pénz- és támogatás hiánnyal küzd, mely szinte ellehetetleníti munkáját. Óriási szerencse, hogy a számtalan rossz példa ellenére az emberek nagy része pozitívan, sőt segítőszándékkal áll az állatvédelemhez. Azonban van néhány dolog, amiről nem felejtkezhetünk meg. A szeretet önmagában még kevés, rosszul szeretni pedig káros. A helyes sorrend az. Márpedig hatékonyan védeni állatainkat, környezetünket, csak szervezetten, összehangoltan és szakértelemmel lehet. Nos, ezt hivatott szolgálni, megvalósítani és összefogni az ÁLLATVÉDŐRSÉG.

Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak

EMM NKÖ  2011.03.18. 12:51

Na és a kanok? Az amúgy is tesztoszterontól fűtött domináns fickók, mindent megtennének azért, hogy az imádott nőstények közelébe kerüljenek. Én már láttam kaukázusit a két méteres kerítés tetején egyensúlyozni, csak azért, mert 3 házzal odébb egy fiatal tüzelő szuka járkált kihívóan az udvarban. Ugyan akkor a hím állatok között felerősödik a rangsor vita, képesek előásni a régi sérelmeket is. Így dolgoznak bennük a hormonok, és az ősi törvények, miszerint szaporodni, csak a legerősebb képes. Egyszóval felbolydul az egész kutyavilág, természetesen a gazdáikkal együtt. Ilyenkor az a fontos, hogy: megakadályozzuk a felesleges rangsorvitákat, fokozottan figyeljünk arra, hogy a kutyáink felügyelet nélkül ne kerülhessenek közterületre,és megakadályozzuk a nem kívánt szaporulatot. Ezért az állatokat büntetni, fenyíteni teljesen felesleges, ha eddig nem neveltük őket, ne most kezdjük el!Az eddigi nevelés és kiképzés egy részének most is működnie kell, természetesen, figyelembe véve azt, hogy a felfokozott hormonműködés negatív hatással van a magatartásukra.

Kutyatámadás HÍR

SZ.M.  2011.03.13. 23:01

Két kutyatámadás is történt a múlt héten, az egyik Február 27.-én Leányfalun, a másik 28.-án Rózsaszentmártonban. A rózsaszentmártoni eset áldozata egy 88 éves férfi volt, akit már lakása közelében feltehetőleg a szomszédjának szabadon lévő 3 nagytestű kutyája támadott meg. Az idős ember a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A leányfalui kutyatámadás más típusú eset volt. Itt egy 52 éves férfit ért támadás, aki az ebet sétáltatta. A média híradások szerint az eb, egyszerre hirtelen megvadult, és a férfi fejére támadt, szinte megskalpolva azt. Szerencsére ő nem halt meg.

Támadó kutyák.

SZ.M.  2011.03.13. 22:55

Bár az ember évezredek óta együtt él a kutyával, azonban mai korunkban, - köszönhetően a természettől való elszakadásunknak -, egyre kevesebben és egyre kevesebbet tudnak a kutyáról, sőt általában a természettel való harmonikus együttélésről is. Tudnunk kell, hogy a kutya ragadozó, vagyis menekülés a kutya számára ismerős szituáció: a vadász és a zsákmány. A támadó kutya, agresszivitásának több oka is lehet: ilyen a félelem, a fájdalom, a terület-, pár-, utód-, falka védelme, de lehet a szocializáció, a nevelés, képzés, vagy a foglalkoztatás hiánya. Sőt fakadhat túlzott idegességből, izgatottságból, de okozhatja tartási, egészségügyi vagy mentális probléma is. os, a gazda felelőssége, a fenti problémák kezelése, megszüntetése. Épp így az eb biztonságos tartása, mozgatása.

Harci kutyák, veszélyes „emberek”

SZ.M.  2011.03.13. 22:43

Nos, ha már gyermekkorban állatkínzásra vetemedik valaki, joggal tarthatunk attól, hogy felnőtt korára is antiszociális érzéketlen „képződmény” marad, aki igen nagy sansszal előbb-utóbb a társadalom tagjaival és a törvénnyel is összeütközésbe fog kerülni újfent. Nem tudom, hogyan válnak ilyen lelketlenné gyerekek, abban azonban bizonyosak lehetünk, hogy nevelésük körül valami nagyon nincs rendjén. A szülők felelőssége mindenesetre nem kétséges. Első esetünkben sajnos az elkövetők kilétét még nem is gyanítják, de reménykedünk abban, hogy az ilyen veszélyes viselkedés nem marad büntetlenül. Azonban nem szabad megfelejtkeznünk arról, hogy a kutyák nem vérszomjas agresszorokként születnek, az „ember” az, aki ilyenné teszi őket!

Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án

SZ.M.  2011.02.28. 00:46

Február 20-án rendezte a MEOE Hungarian Cennel Club Champion of Champions címmel a Bébi, Kölyök és Veterán kutyakiállítását. A fajta győztesek felvonultak a fajtacsoport kiválasztásra, hogy közülük kerüljenek kiválasztásra a bajnokok bajnokai. A rendhagyó programban a bébi Best in Show-t, és a kölyök Best in Show-t követően kiválasztották a legszebb veterán kutyát valamint a magyar fajták közül is kiválasztásra került a legszebb. A kiállításra egyetlen komondor is érkezett. Azonban, mint a gazdáktól megtudtuk, csak megmutatni kívánták a kutyust, hogy legalább bemutatható legyen ez a fajta is, a versenyben nem indították, mert azt összeférhetetlennek érezték, mivel a tulajdonos és a MEOE egyik magas rangú tisztségviselője között rokoni kapcsolat van.

Áldás, a fehér puli - Frissítve!

SZ.M.  2011.02.27. 22:40

Mivel a magyar fajták sajnos nem annyira népszerűek, mint az kívánatos lenne, ezért fokozottan figyelni kell a vérvonal frissítésre. A fajta jellegének, sajátosságainak megtartására. E magyar fajták egyike a puli is. Elég kevés pulit láttunk a kiállításon, fehéret alig. Mint megtudtuk, egyikük nem is akármilyen eredményekkel dicsekedhet ... Ahogy a büszke gazdi fogalmazott, ő nem is kutya, hanem PULI. ... Áldás, most a veteránok között mérette meg magát, és ott is, a veterán győztesek közt szerepelt a best in show-ban. Bízunk benne, hogy a magyar kutyafajtákat, ismét megbecsült és népszerű fajtaként egyre gyakrabban és nagyobb számban láthatjuk itthon, a kiállításokon épp úgy, mint munkában, és kedvencként is. Legyünk rájuk büszkék, hisz ők elviszik hírünket is a világba.

Elvonatkoztatás

SZ.M.  2011.02.27. 20:10

A kísérlet szerint a kutya (border collie) nemcsak az egyes játékokat képes megkülönböztetni a neve alapján (főnév), hanem a közneveket is értelmezni tudja, pl. a játék szó esetén tudja, hogy a játékok összességét kell érteni. Sőt ha olyan főnevet hallott, amit addig még nem tanítottak meg neki, következtetéssel képes volt arra, hogy a játékhalomban lévő új, eddig még meg nem mutatott játékkal azonosítsa az úk főnevet. Mintegy 1000 főnevet volt képes megjegyezni és azonosítani az adott tárggyal. Sőt amikor parancsot kapott, hogy melyik tárgyat válassza ki és vigye oda, akkor a főnevet és a kapott parancsot is együtt értelmezve hajtotta végre a feladatot. Azt tartják, hogy az egyik legokosabb kutyafajta a border collie, de feltételezhetjük, hogy más fajtájú kutyák is képesek hasonló teljesítményre.

500 kutyáról egyedül gondoskodik! - Segítsünk neki!

Media Dogs  2011.02.27. 19:27

Sírva nyilatkozott az Info Rádió riporterének, mely interjúban még a sokat tapasztalt újságíró hangja is akadozott. Gálné elmondta, hogy pénz híján segítsége nem igazán van, és félig rokkantan, hajnaltól késő estig tartó munkával látja el a kutyákat. Gál Tiborné, így a nagy nyilvánosságon keresztül önkéntesek jelentkezését kéri, valamint az állatok élelmezésére pénzt, vagy takarmányt, húst, vagy tápot. Megjegyezzük, hogy a Pakson és környékén élőknek, ha már hagyják, hogy lelketlen emberek kitaszítsák kutyájukat, - kötelességük lenne segíteni annak, aki egyedüliként megpróbál segíteni a kitaszítottakon.

Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai

SZM  2011.01.19. 16:45

A média beszámolt arról, hogy állatkínzó betörők garázdálkodnak a XXII. kerületben. A „színesfém tolvajok” a betörést 2-3 nappal megelőzően fagyálló folyadékkal mérgezték meg a házőrző kutyákat. Pár nap múlva, miután a kutyus elpusztul, kifosztják a házakat. ... Felmerül a kérdés, van-e védekezés az ilyen szándékos mérgezés ellen? Van. Azonban ez sem nyújt teljes biztonságot. Természetesen az élelem-megtagadás segíthet elkerülni az ilyen tragédiákat. Azonban a legtöbb gazdi nem tartja szükségesnek, tán eszébe sem jut, hogy kutyája elsajátítsa ezt az ismeretet, és készséget, és ha a kutyatulajdonos mégis tesz ez irányban lépéseket, arra már nem igen fordít gondot, a megszerzett tudást kutyájában rögzítse, illetve gyakorolja. Az élelem megtagadásnak különféle módjait lehet kombinálni is. Ez azonban a gazditól, a kezdeti lelkesedésen túl, elszánt és következetes nevelést, no és persze rendszeres emlékeztető gyakorlást is követel.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás