Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napjaink

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága

EMM NKÖ  2011.03.18. 13:02

A pereskedés azzal kezdődött, hogy 2009 októberében a Csemege-Match Zrt. egyik üzletébe nem engedte bemenni a biztonsági őr és a főpénztáros, a vak embert a kutyájával. Elállták az útját, ezzel megakadályozva az üzletbe való bejutásukat. A per végre nemrégiben tett pontot a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla. Mely ítéletével helyben hagyta a cég által fizetendő félmillió forintos kártérítés összegét. Sőt megállapította, hogy vakoktól nem tagadható meg a nyilvános üzletekben a szolgáltatás akkor sem, ha azt az érintett csak vakvezető kutya segítségével tudja igénybe venni. ... S a vakvezető kutyák kiképzése is hosszú időt, és alapos, igen sokrétű kiképzést igényel. Sok kutya nem is képes megfelelni a követelményeknek. Fel kell ismerni, hogy a vakvezető kutya, olyan kutya, mely a a látás sérült embernek nem csak kutya társa, de a biztonságos életét segítő társ is egyben. A környezet és az ott élők feladata, hogy segítsék, támogassák őket e munkájában. Végül álljon itt egy-két ellenpélda is, mely talán nem annyira közismert. A Mammut bevásárló központban vannak hétvégék amikor „kutyás bevásárlást” hirdetnek. Vagyis néhány megjelölt napon, bárki, bármilyen kutyusával elmehet bevásárolni. Sőt, a legtöbb kutyás boltba is beengedik az ebeket, egy szájkosár, vagy nyakörv felpróbálására, kiválasztására.

A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS!

SZRTI - Audie  2010.11.20. 10:17

NAGYBAN, azaz az állami-, ipari- és bolygó méretű önzés már egészen más kérdés! A visszafordítás, ha épp nem lehetetlen, mindenképpen olyan bolygó-, országos - és ipari méretű összefogást igényel, mely úgy tűnik lehetetlen. Ez pedig csak egyet eredményezhet a PUSZTULÁST! (A pénz világában ugyanez az önzés okozza, nemzetek eladósodását, háborúikat, és állampolgáraik halálát, egészségének lerombolását végső soron ember milliók kiirtását!)Ennek a hatalmas önzésnek egy szeletéről , az ipari gyártással járó környezetrombolásról szól az alábbi film. Mely egyértelműen kimondja, hogy a FŐ FELELŐSÖK A MULTIK és a KORMÁNYOK. Ami megoldást jelenthet az pedig nem más mint a hatalom, az irányítás átvétele a károk okozói felett. Rehabilitációs és környezetbarát technológiák felhasználásával, talán menthető, ami még megmaradt.

AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP

SZRTI - Audie  2010.09.21. 11:25

Mivel gyermekeink a legtudatlanabbak e téren, s egyúttal a legkiforratlanabbak még, ezért ők a legvédtelenebbek is egyúttal. Nem véletlen tehát, hogy a potenciális áldozatok zömét ebben a korban ejtik csapdába. Épp ezért véleményünk szerint, aki kiskorúnak ad el, vagy szoktat rá drogra, annak a legsúlyosabb büntetést, akár halálbüntetést kell kiszabni. No persze arról se felejtkezzünk el, hogy aki már egyszer függővé vált, az függőségének arányában egyre inkább rávehető BÁRMIRE! Még fizikai vagy lelki kényszert sem kell vele szemben alkalmazni. Elég csak a következő adag reményét megcsillantani számára. S ez beláthatatlan következmény! Óriási a felelősségünk! ... S mivel tudjuk, hogy a drogok (alkohol, kábítószer, gyógyszer, stb, mint tudatmódosító szerek ) a legmegfelelőbbek egy társadalom lebontására, életerejének lerombolására, védekező képességének megszüntetésére. ... Elmondhatjuk, tehát hogy a függőség a legalkalmasabb a hódítás után megmaradt túlélők maximálisan engedelmessé tételére.

Képzelj el egy világot…

forrás: Forradalom, most!  2010.01.29. 18:28

Mindez utópia? Most még az. A csodálatos emberi elme által létrehozott technológiánk, melynek szinte mindent köszönhetünk – már adott. Képesek vagyunk a szél erejéből energiát előállítani, embereket juttatni a Holdra vagy akár a Marsra. Számítógépeket, robotokat tervezünk és állítunk elő, melyek dolgoznak helyettünk. Ki tudja, hova jutnánk, ha a technológiánk fejlesztésére, az emberi elme csiszolására, önmagunk megtalálására, tehetségünk kiaknázásra  koncentrálnánk? Egyre többen és többen vágyunk egy olyan világra, amely különbözik a mostani világunktól – egyre többen és többen érezzük mélyen belül, hogy valami nincs rendjén, és keressük, kutatjuk a változás lehetőségét. Egyetlen dolog adhatja meg nekünk, amit szeretnénk. A Forradalom. A Tudat Forradalma.

Kilóg a "lóláp"

Audie  2010.01.19. 10:30

A beszélgetésből kiderült, hogy a legnagyobb probléma, a szakvélemény elkészítésének “sajátos” módjával van. (bár Kriska György furcsa tévedésnek minősítette, - mi mégis szándékosságot sejtünk. Mert a szakvélemény pusztán részleges talajtani vizsgálódásra szorítkozott, figyelmen kívül hagyva a lápi vegetációt. De a fő baj, hogy a szakértő ezeket a vizsgálatokat nem is a lápon, hanem az egyik közeli homokbucka gyepen végezte (két lápos terület közötti magaslaton). Viszont a kutató görök helyét a láp területén jelölte meg a szakvéleményében. Mivel a Környezetvédők megtalálták a temetetlen kutató gödröket így a “tévedés”-re (vagy inkáb csalásra?) fény derült.A hab a tortán, hogy a vizsgálatra nem hívták meg sem a felperes Tőzegtó Alapítványt, sem pedig a Természetvédelmi Főhatóság sem kapott értersítést. Sőt a láp tulajdonosa egy kis ügyeskedéssel megosztotta a terület tulajdonjogát, és a másik részt a felesége nevére íratta, (vagyis saját magát saját maga szomszédjává tette) ezzel megoldódott a “szomszédok” kötelező kiértesítésenek problémája is. Saját magát és feleségét értesítette a tulajdonos, a vizsgálat helyéről és idejéről.(ügyes! mondhatnánk)

Bonsai csoda

  2008.09.18. 21:50
A bonsai (japánul: tálcás kertészkedés, bon=edény, tálca, sai=növény) mesterségesen, művészien alakított, formára vágott, hajlított fa. Nevezik tálcás kertészkedésnek is, mivel a legismertebb formája a kis méretű, tálkákban nevelt és alakított fák tartása. Általánosan elterjedt tévhit,hogy a bonsai egy növényfaj. Ezzel szemben elvileg bármilyen fás szárú kétszikű növényből lehet bonsait nevelni, természetesen ennek azért korlátot szabnak az illető faj morfológiai jellemzői, pl. a túl nagy levélméret, az ágelágazások hiánya, vagy a túl nagy távolság a rügyek között stb. Másik tévhit, hogy a bonsai szobanövény. Ez csak a trópusi-szubtrópusi fajokból kialakított fácskákra igaz és ezekre is csak a saját természetes élőhelyükön uralkodó klimatikus viszonyoktól eltérő körülmények között. Megjegyzendő, hogy ezen fajok némelyikének életbentartása éppen speciális igényei (magas és kiegyenlített hőmérséklet, magas relatív páratartalom) miatt egy átlagos magyar lakásban szinte reménytelen vállalkozás.

A CSALÁD átértelmezése?

Bartha Szabó József - Gondola  2007.11.04. 11:20
Az Alkotmánybíróság megerősítette: házasság csak egy férfi és egy nő között lehet. Mindeközben tárgysorozatba vételre vár az SZDSZ krémje által benyújtott - Lex-melegnek becézett - parlamenti indítványa "az azonos neműek házasságkötéséhez szükséges jogi feltételek megteremtéséről." (Jegyzik: Gusztos Péter, Béki Gabriella, Eörsi Mátyás, Fodor Gábor, Horn Gábor, Kóka János, Magyar Bálint, Sándor Klára.)

Csányi Vilmos etológus véleménye

Mong Attila - Inforádió  2007.11.04. 11:07
Csányi Vilmos etológus szerint a megosztottság és a problémamegoldási készség hiánya Magyarországon történelmi okokra vezethető vissza: a magyarok megszokták, hogy saját országukban nem maguk gyakorolják a hatalmat.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás