Terra Incognita Zöld rovata -> Csodálatos Világ
Címlap
 
Hírek
 
Érdekességek
 
KÖRNYEZETÜNK
 
Segíthetünk?
 
Büszkeségünk
 
SZÉGYENÜNK
 
Történeteink...
 
Filmtár
 
Kiképző videók
 
KÉPTÁR
 
JOG
 
Impresszum
Rovat szerkesztő:

Audie

Elérhetőségünk: 
wcsodal@gmail.com

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Környezetünk lakói

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A HŰSÉG MADARA

SZRTI - Audie  2010.10.04. 11:47

Idén is, mint minden évben, hamarosan megkezdődik a “daruvonulás”. Az, óriási tömbegben gyülekező darvak vonulása rendkívül látványos esemény. A Természet fotósokat épp úgy lenyűgözi, mint az egyszerű természet kedvelőket. S akinél megfelelő felszerelés van, az biztosan lencsevégre is kapja mozgásukat, életük eme szakaszában. A kakas jellegzetes tánccal és hangokkal udvarol a tojónak. Sikeres nász esetén a fészküket növényi anyagokból, lehetőleg víz által védett helyre készítik. Fészekaljuk 2 tojásból áll, melyen mindkét szülő felváltva 28-30 napig kotlik. A fiókák néhány nap múlva elhagyják a fészket, de a vonulás idejéig a szülők még gondoskodnak róluk. A fiatal madarak 3 éves korukra válnak ivaréretté. A daru egy életre választ magának párt (akár a hattyú), utódait pedig mindkét szülő nagy gonddal neveli. ... A japán mitológiában az 1000 évig élő daru a becsület, a hűség és a béke jelképe.

A CSODA

Zábrácki László  2010.03.31. 14:38

Nincs rá pénz. Halljuk annyiszor, és elfogadjuk, mert belénk nevelték, hogy erre így kell reagálni. Természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem. Nagyon nagy szavak, de olyanok, mint egy óriási luftballon. Belül semmi. Íróasztal mögött hozott törvények, kb. annyira életszerűek, mint a Tom és Jerry. A parlament szavaz, a magyar bólint, és minden el van boronálva. Csak az a szerencsétlen állat és növény nem érti, hogy akkor miért pusztul el? Gondolkozz! Naponta több száz növény és állatfajt sikerül ki irtanunk! 50 – 60 év, és már csak mi maradunk illetve azok a kedvencnek nevezet szörnyek, amik már olyan szinten ránk vannak szorulva, mint egy csecsemő. Egy ember ki hitvallásaként készíti az odúkat, nem foglalkozik senkivel, csak csinálja. Többet tett a hazai természetért, mint miniszterek és államtitkárok hada. ... Kap elismerést? Igen a legszebbet kapja. Minden reggel madarak ezrei fonják nevét a trilláikba.

Alig 3200 tigris maradt a világon

forrás: Greeninfo  2010.01.29. 19:16

Újabb aggasztó adatokkal szolgált a világ tigrispopulációjáról a Természetvédelmi Világalap (WWF), a szervezet szerint világszerte pusztán 3200 vadon élő példány maradt. A WWF azt megelőzően tette közzé legújabb jelentését, hogy a thaiföldi Hua Hin városában szerdától háromnapos konferencián vitatják meg a tigrisek megóvásához szükséges intézkedéseket. A tanácskozáson azok az ázsiai országok - köztük Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Thaiföld és Vietnam - képviseltetik magukat, ahol még élnek tigrisek. A szervezet szerint a Mekong vidékén mára alig 350 egyed maradt, pedig 1998-ban becslések szerint még 1200-an voltak.

Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról

forrás: Greeninfo  2010.01.29. 19:11

A megszokottnál több madár érkezett Magyarországra az északi vidékek zord időjárása miatt. Az előző években már megfigyelhettük, hogy csonttollúak, fenyőrigók lepik el fáinkat. A napokban a fenyőrigók nagyobb számú megjelenésének lehettünk tanúi. A barna hátú, a fején és a farka felett szürke, a mellén narancsos színű madár Észak-Európában jellemző faj, fenyvesekben él. A Kárpát-medencében ritka fészkelő madár, de gyakori téli vendég. Akár több ezres csapatokban is kutat táplálék után. A madárrajok nemcsak erdős vidékeken, hanem a városi parkokban is megfigyelhetőek. Kedvenc eledelük a fákon található bogyós termés.

FAUNA

  2010.01.15. 20:28

Néhány csodálatos pillanatkép azokról a társainkról, akik a tágabb környezetünkben élnek. Ismeretterjesztő filmekben láthattuk őket. Néhányukkal életünk során sosem találkozunk szembe, ha csak az állatkertben nem. Néhányukat nap mint lap látjuk, de szinte észre sem vesszük őket. S ha így bánunk unokáinktól  kölcsön kapott bolygónkkal, lehet, hogy  így  látjuk őket utoljára, ahogy most a képeken megjelennek.

Virágok és füvek

  2010.01.15. 15:43

Ritka szép természet fotók növényekről, virágokról és az őket látogató "postásaikról".

Pókok falkája

Fort András  2007.10.19. 11:55
Olyan viselkedést figyeltünk meg apró kis pókonál, melyet tudomásunk szerint még senki sem dokumentált. De, ami a legmegdöbbentőbb volt; a kis pókok nem menekültek el, hanem fölvették vele a harcot! Még jobban egymásba kapaszkodtak, első két lábukkal, és csáprágóikkal fenyegették, és félkörbe vették, a náluk sokkal nagyobb, s egyre tanácstalanabbul forgolódó felnőtt pókot. Szó szerint falanxot képeztek, így harcoltak a kannibál rabló ellen.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
NAVIGÁTOR
CÍMLAP: Terra Incognita
ART rovat:  Árnyék és Ragyogás
TUDOMÁNY: AURORA
 
legfrissebb
Állatvédőrség - HÍREK
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - NAPJAINK
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - HÍREK
Emberi felelőtlenség - SZÉGYENÜNK
Kutyatámadás HÍR - HÍREK
KÁJ - közép-ázsiai juhászkutya - SEGÍTHETÜNK?
Támadó kutyák. - HÍREK
Harci kutyák, veszélyes „emberek” - HÍREK
Kutyakiállítás Székesfehérváron, 2011 február 20.-án - HÍREK
Áldás, a fehér puli - HÍREK
Elvonatkoztatás - HÍREK
500 kutyáról egyedül gondoskodik! - HÍREK
Drága „hobbi” - Kutyás írások
Kutyusok a „színesfém tolvajok” áldozatai - HÍREK
CACIB 2010. Miskolc - HÍREK
A TERMÉSZETROMBOLÁS: ÖNZÉS! - NAPJAINK
A HŰSÉG MADARA - KÖRNYEZETÜNK
AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP - NAPJAINK
'DÜHÖNGŐ ISTENNYILA!'' - HIREK
Jégeső a szaudi sivatagban - ÉRDEKESSÉG
A FÖLD NAPJA(?)- HÍREK
Patkányvizelet az élelemiszerek csomagolásán - HÍREK
Ők ott voltak... - Kutyás videók
A CSODA- KÖRNYEZETÜNK
OMÁR - TÖRTÉNETEINK
Alig 3200 tigris maradt a világon - KÖRNYEZETÜNK
Csapatokban érkeznek a fenyőrigók északról - KÖRNYEZETÜNK
Képzelj el egy világot… - NAPJAINK
Kilóg a "lóláp" - NAPJAINK
FAUNA - KÖRNYEZETÜNK
Virágok és füvek - KÖRNYEZETÜNK

 

 
TEMP
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás